Een hart voor Oud-Turnhout

Werk jij mee aan de herinrichting van onze dorpskern?   

De dorpskern van Oud-Turnhout is door de jaren heen gegroeid langs de ‘steenweg’ tussen Turnhout en Mol. Langs die steenweg zijn een groot aantal belangrijke voorzieningen gevestigd, zoals het gemeentehuis, winkels, horeca, banken,… Het is ook een plek waar veel mensen wonen. Tegelijkertijd is deze steenweg ook nog een verbindingsweg met veel verkeer. Al die factoren samen brengen enkele uitdagingen met zich mee. Files, sluipverkeer, onveilige situaties, noem maar op.

Als gemeentebestuur willen we daar iets aan doen, maar dat doen we liefst niet alleen. De dorpskern en de omliggende zijstraten moeten een aangename plek worden voor alle inwoners én bezoekers en daar hebben we jou voor nodig. Samen met jullie willen we onderzoeken wat we kunnen veranderen.

We starten het project met een online bevraging. Hiermee geven we de aftrap voor een participatietraject dat we met iedereen willen doorlopen. Het participatietraject zal uit twee fases bestaan, een in 2021 en een in 2022.

Tijdens de eerste fase in 2021 gaan we samen op zoek naar een antwoord op heel wat vragen. Wat is er goed? Wat werkt goed? Wat kan er volgens jou anders? Hoe kan het veiliger? Voor wie of wat moeten we meer ruimte voorzien? Wat ontbreekt er?
De online bevraging is hiervoor de eerste stap, om daarna tijdens een participatiemoment dieper in te gaan op de resultaten van de bevraging. Op die manier willen we komen tot een prioriteitenlijstje dat meegenomen wordt naar de volgende fase.

Vul deze zomervakantie zeker de bevraging in. Hierdoor kan jij als inwoner, handelaar en bezoeker mee nadenken over de toekomst van onze dorpskern.