Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Tramwissel in vergunningsfase

Op 13 oktober 2023 startte het openbaar onderzoek naar aanleiding van de geplande werken op Tramwissel. Hier maken we plaats voor een tweede centrumparking.

De gemeenteraad keurde op 17 november het masterplan voor een bruisend hart voor Oud-Turnhout goed. Samen met buurtbewoners, inwoners, bezoekers en handelaars van Oud-Turnhout werden plannen voor de hele dorpskern opgemaakt, besproken en daardoor beter gemaakt, ook voor Tramwissel.

Vandaag staan auto’s vaak chaotisch geparkeerd op en rond de parking. De parking staat regelmatig vol. Het achterliggend graspleintje wordt door de buurt bovendien weinig gebruikt. Vanuit de gemeente zetten we sterk in op netheid, maar het is geen geheim dat het vaak eerder een hondentoilet is dan een aangename ontmoetingsplek voor de buurt.

De centrumparkings zijn nodig  om de dorpskern van Oud-Turnhout veiliger, groener en bruisender te kunnen maken. Hier voorzien we plaats om lang te parkeren, in het centrum zelf zorgen we voor kort parkeren. Centrumparking De Djoelen is volop in gebruik. Nu is parking Tramwissel aan de beurt. Naast een grotere parking voor auto’s, komt er ook één voor fietsen aan de bushalte die we toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers, waar je aangenaam en droog de bus kan nemen. We vervangen de bestaande bomen door nieuwe bomen.

De heraanleg van Tramwissel is de eerste concrete stap in de realisatie van het masterplan voor de Dorpskern van Oud-Turnhout. Tijdens het openbaar onderzoek kunnen de ontwerpplannen ingekeken worden via het Omgevingsloket van de Vlaamse overheid, via https://www.omgevingsloketvlaanderen.be/openbare-onderzoeken.

Het openbaar onderzoek loopt tot 11 november.

Deel op facebook
[MISSING STATIC] entries_show_cta_can_share_insta