Skip to main content
home-page
Deel op facebook
home-page
Deel op facebook

Hoe wordt De Heischuur een multifunctioneel en efficiënt gebouw?

25
8

Deze ideeën werden reeds ingediend

Willekeurig
Populair
Recent
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 25 bijdragen
Ruimte-indeling optimaliseren
Een goede invulling van de beschikbare oppervlakte is nodig. Concreet wil dit zeggen: - kelderruimte voor opslag van materialen van de verenigingen. Bvb instrumenten, archief, schildersezels, tentoonstellingsmateriaal, ... Voor iedere vereniging zou een dergelijke ruimte kunnen voorzien worden met een grootte afhankelijk van de behoeften. Deze ruimte dient zeker afsluitbaar gemaakt te worden. - Vergaderzaaltjes kan men eventueel op een eerste verdieping onderbrengen. - Een degelijk ingerichte keuken kan centraal gelegen zijn zoals nu, maar dit is niet direct een must. Handig is wel dat de keuken toegankelijk is vanuit meerdere zalen. Er mag zeker geen nuttige ruimte verloren gaan ten behoeve van het esthetische. Het mag mooi zijn maar het moet in de eerste plaats functioneel zijn.
Krist J. van Kon Harmonie Sint-Antonius Oosthoven vzw
0 2
lees meer
Multifunctioneel
Het gebouw moet voor iedereen op verschillende manieren kunnen gebruikt kunnen worden. Verenigingen van Oosthoven ( vergaderen - activiteit organiseren ) voor de jeugd van Oosthoven ( via een cafe ) prive personen voor een bepaalde goedgekeurde activiteit ( feest 50 - 60 - 70 jarigen )
Michael V. van VZW Imani Belgium
0 0
lees meer
Functionaliteit
Wanneer we bergruimtes in de kelder willen creëren, dan is het zeker nuttig, zo niet noodzakelijk, dat er een (goederen)lift wordt voorzien. Met zwaar materiaal van en naar de kelder is niet evident op dit moment.
Krist J. van Kon Harmonie Sint-Antonius Oosthoven vzw
0 1
lees meer
bouw
de nieuwbouw moet een eigentijds concept hebben met lagen voor maximaal gebruik allerhande gaande van feestruimte tot expositiemogelijkheid en vergaderfaciliteiten met zalen
fonny W.
0 0
lees meer
Kelder voorzien? Of aparte opslagplaats op gelijkvloers?
Participatieavond 1
0 1
lees meer
gebruiksvriendelijke keuken en materiaal
Zorg ervoor dat het meubilair modulair en niet te zwaar is om te hanteren. Richt de keuken ruim genoeg in (zodat er eventueel eens een 'kookatelier' of kookles kan doorgaan).
An B.
0 0
lees meer
Openbaar toilet
Een toilet langs buiten altijd toegankelijk als openbaar plaspunt
Lies D.
0 1
lees meer
huisregels
De lokalen achterlaten zo als je ze krijgt, niet blinken maar zeker niet aan vastplakken, materialen die stuk zijn melden niet ergens tussen steken (vervelend voor de volgende huurder).
luc D.
0 0
lees meer
Buurthuis
Misschien zou het ook wenselijk zijn om daar een soort buurthuis te organiseren waar alle mensen op bepaalde tijdstippen zouden kunnen samenkomen om iets te drinken en dit te laten uitbaten door vrijwilligers. Het zou een welgekomen aanvulling zijn voor de Oosthovense bevolking vermits horeca in Oosthoven ontbreekt. Voorbeelden zijn 'het schoor' en 'de meerloop' in Turnhout en 'Eigenaard' in Oud-Turnhout.
Johan V.
0 0
lees meer
een dorpscafé
Een ontmoetingsplaats voor iedereen en gans de dag ,moet het kloppend hart worden van de heischuur, toegang naar alle ruimtes die er zijn.
luc D.
0 1
lees meer
Nieuwbouw
verschillende verdiepingen:
- ondergronds : voor feesten/fuiven (geluidsreducerend)
- gelijkvloers : ontmoetingsruimte/ dorpscafe/ expositiemogelijkheid
- verdieping : vergaderruimten/lokalen,... uitgerust met lift, keuken, berging - in groene omkadering - beveiligd met camerabewaking
Yvette V.
0 1
lees meer
Een plaats voor jeugd, plaats om uit te gaan soort jeugdhuis
Veel jeugd uit Oud-Turnhout die willen uitgaan moeten naar Arendonk, Turnhout of Retie. Er zijn weinig plaatsen in Oud-Turnhout waar je kan uitgaan of iets gaan drinken als jeugd zijnde (buiten de splinter). Ik denk dat het wel goed kan zijn om de jeugd terug de kans te geven om mensen te ontmoeten en dit te kunnen doen op deze locatie.
Lucas R.
0 0
lees meer
multifunctionele kelder
Een idee zou kunnen zijn dat de kelder vergroot of eventueel aangepast kan worden waardoor er een bepaalde “feestzaal” geopend kan worden. Waarbij ik het idee heb dat ook burgers of andere het mogen verhuren om een bepaald feest te organiseren. Zelf moet dit dan ook bekeken worden zo dat het niet voor overlast zorgt voor de buurtbewoners of ook voor de mensen die eventueel de heischuur aan het gebruiken zouden zijn. Het mag “klassieker” aangepakt worden, maar ook eventueel wat anders ik denk hierbij aan de fuifzaal in Turnhout (Futur)
Ilias S.
0 0
lees meer
De zalen
De zalen dienen om verhuurd te worden , naar niet om heel de week het materiaal van een vereniging te laten staan. Dan spreken we niet meer over zaal verhuur ,maar over een vast lokaal voorde vereniging. De lokalen zijn voor iedereen beschikbaar , verenigeng, prive (baby borrel ,comunie,geen fuiven met lawaai hinder. De prijs van de zalen word bepaald 1* vereniging uit O-T lage prijs 2* prive iets hoger uit O-T 3* vereniging uit andere gemeent +50% van 1* 4* prive uit andere gemeente +50% van 2* Dit gebouw kast geld mag ook iets opbrengen. Voor de berging van materialen van vereniging bergplaatsen voor zien. Dak ,onder het dak vergaderlokalen alle plaatsen nuttig voor zien. Kelderruimte fuifzaal voor de jeugd???????
luc D.
0 0
lees meer
Genoeg ruimtes voorzien
Meerdere grote ruimtes en kleinere ruimtes voorzien Tevens kelder voor o.m. opslag. Minstens 1 grote ruimte voor evenementen, concerten, voordrachten met podium , goede akoestiek en verlichting
Martine V.
0 0
lees meer
Projectiescherm grote zaal
Ook een projectiescherm zou een goed idee zijn in de grote zaal. Voor iedereen bruikbaar!
Luc V.
0 0
lees meer
Een multifunctionele ruimte met ophang- en lichtsysteem
Een grote zaal voorzien van rails boven aan alle wanden (muren) om schilderijen of foto's aan te hangen. Ook bijbehorend richtbaar licht is natuurlijk welkom. Deze ophanging kan dan door elke vereniging gebruikt worden om een tentoonstelling te houden. Dit bespaart ook de stockage van tentoonstellingspanelen in de kelder. Geen gezeul meer met grote tentoonstellingsborden. Die grote ruimte moet zo weinig mogelijk ramen hebben.
Luc V.
0 0
lees meer
Gebouw met weinig hoekjes en kantjes
Maximaal gebruik van volume Beter alles recht en voldoende groot dan allemaal hoekjes en bv bogen. Kost veel en plaatsverlies Beginnen van 0 en zeker niet verder werken met bv deel van bestaande gebouw
Martine V.
0 1
lees meer
Archiefruimte
Lokalen voor opslag archief van verschillende verenigingen
michel h.
0 0
lees meer
Toegankelijkheid
Zorg dat het volledige gebouw en de zalen toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Dit wil zeggen: geen trapjes om een zaal binnen te gaan zoals nu het geval is bij 1 van de zalen.
Hanne H.
0 0
lees meer
parking en geluid
Parking ook voor fietsen en auto's volgens de nieuwe normen van het bouwen. Het gebouw met goede geluidwerende isolatie. Een terras aan het café met opgelegde uren tot 10u
luc D.
0 0
lees meer
Nieuw
Breek het oude gebouw af en plaats op de vrij gekomen ruimte inclusief de parking een modern nieuw gebouw.
Michael V. van VZW Imani Belgium
0 0
lees meer
Drempels , trappen en deuren
Momenteel zijn er behoorlijk wat drempels en trapjes te vinden in de Heischuur. Dit kan best vermeden worden. Niet alleen voor rolstoelgebruikers, maar ook omwille van het veiligheidsaspect. Er wordt immers heel wat afgezeuld met materialen wanneer er een activiteit wordt georganiseerd en dan is het risico op struikelen niet denkbeeldig.
Krist J. van Kon Harmonie Sint-Antonius Oosthoven vzw
0 0
lees meer
Functioneel en dorps
Voorzie misschien verschillende ingangen en circuits zodat verschillende verenigingen tegelijkertijd terecht kunnen en ontwerp multifunctionele ruimtes. Maak er een dorpshuis van, op maat van Oosthoven. Eventueel met een buurtcafé.
An B.
0 0
lees meer
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 25 bijdragen